Den lilla kliniken med det stora hjärtat

Veterinär i Umeå med stort hjärta

Djurkliniken i Umeå är en modern och familjär klinik där fokus ligger på hund och katt.
Vi erbjuder en trygg och kvalificerad vård för ditt djur i livets alla skeden.  Med våra generösa öppettider och  akutmottagning så finns vi här för dig och ditt djur.
Vi som arbetar här sätter djuret i centrum och genom vårt helhetstänk erbjuder vi möjlighet till friskvård, sjukvård, rehabilitering och fertilitet för hundar och katter. 
Välkomna!

Hur kan vi hjälpa dig?

Med vår långa erfarenhet, välutbildade personal och moderna utrustning kan vi erbjuda dig de allra flesta undersökningar och behandlingar som just ditt djur behöver med allt ifrån pälsvård, kloklipp och vaccinationer, till kastreringar, kejsarsnitt och tandsaneringar.

Vi bedriver en akutverksamhet som innebär att vi har möjlighet att ta emot er även när ni behöver akut hjälp av vård. Vår specialistkompetens ligger  inom fertilitet, rehabilitering och friskvård och kan tillsammans med våra fysioterapeuter erbjuda en komplett plan med åtgärd, behandling och rehabilitering – alltså hela kedjan från sjuk till frisk. Skulle det behövas  en större operation så skrivs remiss till andra kliniker för att sedan kunna återkomma för eftervård och rehab här på hemmaplan.

Vår veterinär Inger-Johanne Stockinger har specialkompetens för artificiell insemination och med många års erfarenhet inom fertilitet så hjälper hon dig med fertilitetsutredningar, spermaexporter, insemineringar samt när ni vill ha hjälp att hitta optimala parningsdagar. När tiden är inne för valpning så finner du dygnet-runt jouren hos oss. 

I vårt nya labb analyserar vi provtagningar och får svaren direkt på plats hos oss, och en modern digitalröntgen samt ultraljud  gör att vi kan fastställa de flesta diagnoser utan att behöva bli remitterad.
Som en del i vårt koncept  finns även vår butik med både veterinärfoder och hund- och kattprodukter av högsta kvalité och vår kunniga personal hjälper gärna till att svara på frågor om såväl foder och andra produkter för ditt djurs välbefinnande. 

Vaccinering

I Sverige vaccinerar vi även våra djur och tack vare det så har vi liten smittspridning av de mest vanliga sjukdomarna.

ID- Märkning

Alla hundar och katter som bor i Sverige måste vara ID-märkta enligt lag.

Kastrering

Varför ska man kastrera sitt djur? Vad är fördelar och nackdelar, och hur går det egentligen till?

Fertilitet

Väntar du valpar eller kattungar? Vi är specialiserade inom fertilitet och insemination.

Munhälsa

Hur har hunden eller katten det i munnen egentligen? Boka tid för koll redan innan problemen uppstår.

Ögonspecialist

Några gånger per år kommer en ögonspecialist till oss. Håll utkik här och på våra sociala medier för datum och tidsbokning.

Rehab

På vår rehabavdelning jobbar fysioterapeuter med många års erfarenhet.

Pass / Intyg

Vi hjälper dig med veterinärintyg av olika slag, till exempel besiktningsintyg, hälsointyg, livintyg, vaccinationsintyg och hjärtintyg.

Operation

På vår operationsavdelning görs allt från dränering av bitsår och kastrationer till mer komplicerade mjukdelsoperationer och bukingrepp, såväl planerade som akuta.

Kloklippning

Är kloklippning ett återkommande problem? Kontakta oss så hjälper vi dig med såväl kloklippningen som tips råd för att underlätta och klippa dem själv.

Besiktning

Vi utför besiktning av valpkullar,  kattungar samt vuxna djur inför ex försäljning, tecknande av ny försäkring, seniorkoll, parning eller resa.

Avlivning

I varje djurägares liv kommer den dagen då det är dags att ta beslutet att låta sin hund eller katt somna in. Vi vill erbjuda ett värdigt och fint avsked där ni får tid att ta farväl.

Har du några frågor?

Vi finns här för dig