Uteblivet besök

En bokad tid vill vi att Du är rädd om!

Det är dessvärre oerhört kostsamt med uteblivna, ej avbokade besök, så för att slippa höja patientavgifterna ber vi er observera följande:

 • Avbokning skall ske senast kl 17 dagen innan besöket.
 • Icke avbokade /för sent avbokade besök debiteras med fullt pris.
 • Undantag görs vid uppvisande av veterinär- respektive läkarintyg!
 • Avbokning sker via telefon 090-22400

Observera att avbokning INTE med säkerhet kan göras via sms/mail!
Orsaken är att det inte går att säkerställa att meddelandet läses i tid för att avbokning skall ske i tid.
Återkoppling måste ha skett innan kl 19 om avbokningen skall vara giltig.

Om tiderna ej avbokas innebär det att er bokning ligger kvar i systemet och ingen annan kan boka/utnyttja tiden.
Det är många som vill komma och många har fått boka en tid längre fram på grund av att det är fullbokat. Genom att uppehålla en tid i tidboken förhindras möjligheten för dessa patienter att komma in tidigare

Inför operation

 •  Inför narkos ska djuret vara fastande 6 timmar före besöket. Tillgång till vatten ska finnas hela tiden.
 • Hundvalpar under 4 månader och vuxna individer under 2 kg bör inte fasta längre än 2 timmar före besöket.
 • Kattungar under 4 månader bör inte fasta längre än 2 timmar före besöket
 • Diande djur och djur som väger mindre än 2 kg bör inte fastas alls
 • För att minska risken för infektioner efter operationen ska hunden vara nybadad inför operation. Det kan med fördel göras kvällen innan. Använd ett bakteriedödande schampo typ Klorhexidin som du kan köpa i vår butik (engångsförpackning ) eller på apoteket. Massera in schampot ordentligt, låt verka 5-10 min och skölj därefter noga.
 • Om hunden står på någon medicinering bör du rådfråga om särskilda instruktioner inför sövning och operation. Informera alltid om pågående medicinering vid inskrivning
 • Observera att vissa sjukdomstillstånd och ingrepp kan kräva specifika förberedelser, i sådana fall får du separat information kring detta.
 • Om hunden eller katten äter specialkost bör du informera oss om det vid inskrivning och ta med en liten portion så att vi kan erbjuda detta efter uppvaket.
 • Det är viktigt att hunden är ordentligt rastad samma dag som operationen skall genomföras.
 • Katter ska hållas inomhus natten före operation, så att ni kan vara säkra på att de inte har varit ute på jakt över natten eller inte kommer in alls när det är dags att åka.
Vi vill gärna ha så god säkerhet som möjligt för ditt djur, och rekommenderar därför att det utförs en blodanalys före narkos. Före kirurgiska ingrepp undersöks alltid djurets hälsotillstånd grundligt för att kunna identifiera eventuella förhållanden som kan orsaka problem för ditt djur. Eftersom det alltid finns en risk att man vid en fysisk undersökning inte upptäcker alla hälsoproblem, rekommenderar vi starkt att en blodanalysprofil görs innan narkosen.
De tester vi rekommenderar är desamma som din egen läkare skulle utföra på dig om du skulle genomgå en narkos, och de är lika viktiga! Det är viktigt att komma ihåg att en blodanalysprofil inte fullständigt utesluter komplikationer. Den reducerar dock risken för att komplikationer skall tillstöta vid narkos, samtidigt som den möjliggör upptäckten av problem som annars skulle kunna kräva ytterligare behandling.
Ditt djur kan åka hem på eftermiddagen samma dag som operationen sker. Tid för hemgång bestäms antingen redan när du lämnar ditt djur till oss eller på telefon via sms efter att ingreppet är klart. Du får information om ditt djurs eftervård hemma, i samband med att du hämtar djuret.