Inför besöket

Kom ihåg följande inför ditt besök

  • Vaccinationskort
  • Pass (om det finns något)
  • Stamtavla
  • Försäkringsbolag och försäkringsnummer
  • Lista på eventuella mediciner ditt djur får
  • Skriv gärna ner ditt djurs sjukdomshistoria, symtom och hur lång tid besvären pågått. Är djuret remitterat från annan veterinär är det bra om journalkopian tas med eller i förväg skickas till veterinären. Det kan också vara en god idé att dokumentera/filma symtom som inte är ihållande och därför inte visas konstant.
Tänk också på

Smittsamma sjukdomar

Om du har en hund eller katt med misstänkt smitta tex hosta, kräkning, diarre eller klåda ser vi gärna att du kommer in och anmäler dig med djuret kvar i bilen så vi kan släppa in er direkt på ett rum för att undvika eventuell smittspridning. 

Akuttider

Vår klinik är en av de få i Umeå som bedriver akutverksamhet. Därför ber vi dig med bokad tid om överseende med eventuella förseningar som kan uppstå. Har du ett akut sjukt djur och fått en akuttid hos oss? Planera dagen – väntan kan bli lång.. Om ditt djurs tillstånd inte är livshotande när du kommer så kan du i regel förvänta dig långa väntetider. Se därför till att ta med dig något att äta, något att sysselsätta dig med och gör en plan för dina i övrigt planerade aktiviteter, till exempel dagishämtning eller transport till fotbollsträning och liknande.    

Var ute i god tid

Tänk på att det är ditt ansvar att vara ute i god tid när du vill boka uppföljande besök eller har behov av receptförnyelse. Ofta är dagarna hektiska och de bokningsbara tiderna fullbokade 1-2 veckor i förtid och recept skrivs i mån av tid utöver ordinarie arbetsuppgifter. Räkna med en veckas handläggande av recept.